VILA HERMÍNA

concept 2000
since 2008 in construction
authors Petr Hájek, Tomáš Hradečný, Jan Šépka
Černín
The building is situated on a sloping terrain on the outskirts of Černín, taking the same slope into its internals for floors. The interior layout is based on alternating straight and sloping floor surfaces that create the overall spiralling character of the interior and define the building’s external appearance. However, the use of the sloping floor on the ground floor is not purposeless – it is there on investor´s reguest to accomodate movie projections as a small movie theatre. Windows and other openings are placed with respect of the external façade – each of the walls only has one opening. For thermal and water insulation a polyurethane spray with pink coat is used, meant as a credit to our favourite building of Versuchsanstalt fur Wasserbau und Schiffbau by Ludwig Leo.
pudorysy
rez1
1np
2np
3np
4np-strecha